Archief‎ > ‎2012‎ > ‎

Madeleine dag 2: Kedeng kedeng

Geplaatst 14 feb. 2015 11:27 door Siep de Vries   [ 15 mrt. 2016 15:17 bijgewerkt ]

Woensdagochtend half zeven. De wegwerkers beginnen onvoorzichtig met het leggen van nieuw asfalt voor ons tijdritje van zaterdag. Verstandig dat ze nu al beginnen, want het moet natuurlijk wel af zijn voor we de berg opgaan. Nat asfalt plakt namelijk best wel aan je banden.


Ruim op tijd verschijnt men aan het ontbijt en na wat plakken natte en droge kaas is iedereen klaar voor de rit van vandaag. Op de planning voor deze wakkere Nederlanders staat de col de Telegraph, een lekker 'inkom' bergje. De berg komt helaas niet naar Mohammed, dus fietsen we er zelf eerst maar even heen. In een wat hoge luchtvochtigheid en precies volgens het spoorboekje vertrekt de blauwe trein voor een ritje van een kilometer of twintig richting de berg.


Zoals het een goede trein betaamt, rijden we een heel stuk langs het spoor, maar voordat we bij de berg zijn, moeten we er eerst nog even overheen. Dan blijkt dat onze fietsen niet als over rails lopen. Kedeng! Kedeng! Op de gladde rails gaat de halve groep onderuit. De fietserkes liggen overal. Nadat iedereen weer bij elkaar geveegd is, is het tijd voor een korte inspectie. De schade valt mee gelukkig: hier wat schaafwonden op de fiets en daar wat schaafwonden op de mens, maar niets ernstigs. De trein kan verder.


Zonder verdere incidenten bereiken we de voet van de Telegraph. Geen Telesport redacteurs te bekennen, dus jullie zullen het toch weer alleen met dit verhaaltje moeten doen. Heel rustig klimmen we met de hele groep naar boven. En hoe verder we de berg op rijden, hoe beter het weer wordt. In zo'n anderhalf uur zijn we boven.


Ja hoor, uitzicht is mooi, stroopwafel is lekker maarehm.. Wanneer gaan we weer? Nu komt het namelijk, het hoogtepunt van deze rit: de afdaling. Wat blijft dat toch ontzettend gaaf om te doen! Netjes in het spoor van elkaar, racen we de berg weer af. Het is maar goed dat bergen niet andersom gebouwd worden, want anders dan liet je het bij de afdaling. In een minuutje of twintig zijn we allemaal weer beneden.


Even terugrijden langs het spoor en we zijn weer in ons hotel. Nu nog even onze viergangen lunch wegwerken.