Archief‎ > ‎2017‎ > ‎

De echte uitdaging

Geplaatst 2 jun. 2017 04:44 door Siep de Vries   [ 4 jun. 2017 16:15 bijgewerkt ]

Zoals het echte profs betaamt, hebben we vandaag een soort rustdag. Even de pordoi op en af en we zijn alweer klaar voor vandaag*. Wat bepaald geen straf is, want dan kunnen we nu nog even goed bekijken waar we gisteren langs gedreven zijn.


Ja, er wordt hier serieus gefietst


Nee, de echte uitdaging hier in Italië is duidelijk niet het fietsen. Dat stelt allemaal niet zoveel voor. Waar je echter wel echt tot het gaatje voor moet gaan is het diner. 


Even een samenvatting van gisteren: pasta, salade, kaasplankje, soep, nog een keer pasta, biefstuk en als klapstuk een stuk tiramisu waar je normaal de hele afdeling op het werk mee trakteert op je verjaardag.


Tjongejonge, afzien op een vlak waar we bepaald niet voor getraind hadden. En met het eten het werkt ook net zo als met het fietsen: allemaal hartstikke lekker, maar als je je energie niet goed verdeelt over dit soort marathonsessies, dan kun je voortijdig dus gewoon in het busje stappen hoor. Eindstreep van het diner niet gehaald. Burp. 


Tussen de gangen door even de buikspieren trainen


Gelukkig ziet onze begeleiding feilloos in wanneer de groep op het punt van instorten staat. En dan wordt er natuurlijk rigoureus ingegrepen: Vanavond staat er één gang minder op het programma. 


Godzijdank. De zenuwen sloegen me al op de maag.


*: Eigenlijk stond de zwaarste rit op het programma vandaag, maar als het hier regent, dan doen ze het ook goed. Het leek qua weer niet verstandig om ver van huis te gaan. Wat een hele goede beslissing is, want we hebben deze week al meerdere keren kunnen zien hoe verraderlijk het weer hier in de bergen kan zijn. 


Where is Lucky Luke


Filmpje! Afdaling Passo Pordoi