Madeleine dag 4: Bergen bits

Plaatsingsdatum: Feb 14, 2015 7:29:32 PM

Gisteren hadden we een rustdag. Niet dat wij als fietserkes die rust nodig hebben, maar na een goed gesprek met onze carbon/titanium/aluminium compagnons bleek dat zij vonden dat ze wel een rustdag konden gebruiken. Met andere woorden: beste fietserkes: zoek het lekker zelf een dagje uit.

Nou ja, weinig keus, dus dat hebben we dan maar gedaan. Uit pure nood hebben we maar met de auto de Madeleine en de Galibier beklommen. En zoals eigenlijk bij alle bergen die we de afgelopen dagen hebben gezien: je weet niet wat je ziet. Daar ga ik dan ook niet meer woorden aan vuilmaken, bekijk straks de foto's maar.

Bij deze ontdekkingsreis zijn we per toeval trouwens nog op een nieuw bergvolk gestuit. Ze leven heel lokaal in het plaatsje Valloire. Het bergvolk heeft een sterke voorkeur voor zwartlederen kleding met afbeeldingen van doodshoofden en ze lijken met elkaar te communiceren via knetterende tweewielers, waar ontzettend veel chroom op zit.

Maar hoe mooi het hier ook is en hoeveel nieuwe dingen we ook ontdekken, we missen toch een van onze primaire levensbehoeften. Het gaat om de dagelijkse dosis informatiedrugs voor onze geest, ook bekend als een stabiele internetverbinding. Kan overigens ook gebruikt worden voor een potje Wordfeud. We hebben geprobeerd de trillende handen te maskeren door sloten koffie te drinken, maar het helpt niet. Mensen met een verslaving zijn echter bijzonder inventief en iemand uit onze groep heeft dan ook een lokale bron gevuld met het wifi-elixer gevonden. En zoals dat gaat met zulke bronnen moet je eerst een proeve van bekwaamheid doorstaan voor je van die bron gebruik mag maken. In ons geval bestond die proeve uit het vertalen naar het Nederlands van een foldertje van het lokale VVV. De proeve hebben we glansrijk doorstaan en dus zie je nu de hele dag door kleine groepjes 'even een blokje om' lopen, zodat ze -zittend op het stoepje voor het VVV- van de bron kunnen tappen.

Goed, de fietsen zijn inmiddels weer uitgerust. We zullen ze zometeen even uitlaten op de Madeleine.