Koffie verkeerd

Plaatsingsdatum: Apr 04, 2016 11:25:10 PM

Veel fietsers zijn ook fervente koffieliefhebbers. Daarom bestaan er ook tentjes zoals Bikes and coffee, waar twee hobby’s gecombineerd worden in één groot fiets en koffie walhalla.

Ik vertel fietsers dus ook niks nieuws als ik zeg dat er vele soorten koffie bestaan. Sterker nog, de StarBucks heeft het maken van verschillende koffiesoorten tot een ware kunst verheven. Al vinden echte hardcore koffieliefhebbers dat natuurlijk maar surrogaatkoffie, want een Iced Peppermint White Chocolate Mocha (ja, dat bestaat echt) klinkt meer als iets wat je bij de banketbakker haalt, dan bij de koffietent. Maar het is vast heel lekker.

Bij Grinta doen we graag mee aan deze koffiehype. Daarom hebben we vorig jaar de koffietocht in het leven geroepen. De koffietocht is een mooie route waar iedereen ongeacht niveau aan mee kan doen en waarbij we halverwege een stop hebben voor koffie. En dan schenken we natuurlijk niet van die automatenbocht (al zijn we als fietsers natuurlijk wel gek op bochten), maar echte handgebrouwen koffie in een pittoreske omgeving. Want koffie smaakt nog veel beter als je het op de juiste plek drinkt.

Goeie koffie

Dat het concept werkt, blijkt wel uit de opkomst. Er staan maar liefst 33 koffieliefhebbers op de stoep die wel zin hebben in een bakkie.

We vertrekken als een ware Cappuccino richting onze koffiestop. Drie groepen met allemaal een eigen Barista die ervoor zorgen dat de koffie op de juiste manier gebrouwen wordt. Het resultaat is een mooi afgewerkt bakje koffie met een fijne smaak die ook goed te drinken is door niet echte koffie connaisseurs. Wat ook bij de koffiestop blijkt, want iedereen is razend enthousiast. Zowel over de rit als de verse koffie en het appelgebak. En natuurlijk onze prachtige koffiebar met uitzicht over weidse vlaktes.

Het laatste deel van de rit is meer een Espresso. Pittig en met een wat bittere nasmaak. Duidelijk niet bedoeld voor alle liefhebbers.

Weet je.. Misschien moet koffie maar op de dopinglijst.

Links is iemand over een stukje glas gefietst, rechts zoekt iemand z'n contactlens