Punktlich

Plaatsingsdatum: Jun 01, 2017 3:59:13 PM

Nooit geweten, maar die Italianen hier zijn net zo punktlich als de Duitsers. Half acht ontbijt betekent ook echt Half-Acht-Ontbijt. En dus geen minuut eerder! De arme ober schrikt zich dan ook een hartverzakking als hij de deur van het restaurant open doet.

Bon giorno! En 30 botte Nederlanders voeren een charge uit op het ontbijt wat hij net zorgvuldig heeft voorbereid.

Drie voor half acht

Natuurlijk zijn wij ook punktlich en zitten we stipt om 09:00 op de fiets voor een rondje sella ronda. Vier bergen en vier afdalingen krijgen we vandaag voor de wielen. Campolongo, Gardena, passo sella en de passo pordoi moeten we op en af. Wel zorgen dat we rond één uur weer terug zijn, want vanaf dan wordt regen verwacht.

Het ontbijt moeten we nog de Campolongo op zeulen, maar daarna gaat het allemaal al wat makkelijker. De Gardena jassen we snel even op. Wel even dubbelgechecked bij de lokale bevolking of de top ook echt de top was.

Miente Copperfield

Nu begint echt het mooie werk van dit rondje. De passo sella en de passo pordoi is echt het spul waarvoor je elfhonderd kilometer in de auto gaat zitten. Één grote ansichtkaart. Ik ga er niet te veel over vertellen. Ga hier zelf maar eens een keer kijken.

Het lijkt er op dat we één uur net niet gaan halen, want we staan dan nog op de top van de pordoi. Uiteraard gaat ook nu weer met Italiaanse punktlichkeit de Gardena vol open. In een dikke hoosbui drijven we het hotel binnen.

Om twee voor vier zitten we klaar voor de vier-uur pasta.

Twee minuten te vroeg.