16x16

Plaatsingsdatum: Apr 14, 2020 6:1:21 PM

16x16.. Nee, dat is niet een of ander masochistisch verzet wat ik op de fiets heb zitten, maar het grootste vierkante oppervlak van 1x1 km blokjes wat ik aaneengesloten bij elkaar heb gefietst, volgens Veloviewer. Sinds ik de explorer stats heb ontdekt (Bedankt Erik) heeft 'een blokje om' een nieuwe betekenis. Naast het Eddington getal (staat op 103 km) en de long term NL challenge (34%) nog een verslavende nerd stat waarop gescoord moet worden.

Zoek het vierkantje

Maar goed: 16x16. Gloeiende.. Meer dan 13 jaar aan fietsdata bij elkaar getrapt, en maar 16x16. Dat is maar een oppervlak van 256 vierkante kilometer. Dat is toch helemaal niks! Gelukkig blijkt uit urenlange nauwkeurige analyse en numbercrunching dat ik het gebied makkelijk op kan rekken door een paar kleine gaatjes dicht te plamuren. 20x20 lijkt makkelijk haalbaar. En dan ga je toch in één keer naar 400 vierkante kilometer. Kijk, dat schiet op.

Dus als je binnenkort een bizarre route van mij tegenkomt op Strava, dan weet je hierbij waarom. Gaatjes moeten dichtgeplamuurd worden, 20x20 gehaald. En daarna? Wie weet..

Alleen jammer van die meren... Misschien binnenkort maar eens een waterfiets huren.