Training 5: Baanwielrennen

Plaatsingsdatum: Feb 14, 2015 9:25:50 PM

1 maart 2014

Fietsen is een van de allerleukste hobby's die je kunt hebben. Maar als je al jaren fietst, moet je soms actie ondernemen, want anders kan zelfs de allerleukste hobby veranderen in een sleur. Daarom moet je soms vaste patronen doorbreken en andere dingen uitproberen, zodat je met plezier op de fiets blijft stappen. Uiteindelijk is het juist zelfs die verandering die je beter zal maken. En beter worden zullen we, want we hebben met z'n allen getekend voor een prachtige klus, ergens in April.

Deze week gaan we dan ook voor de broodnodige afwisseling niet zo maar een rondje fietsen, maar we gaan een echte intervaltraining doen. En vooruit, we gaan toch ook maar een rondje fietsen. Als we toch bezig zijn..

We beginnen met het rondje, dan hebben we dat maar achter de rug en zijn de spieren lekker soepel voordat het echte werk begint. We vertrekken richting het oosten, maar we gaan niet al te ver, want vanuit Groningen komen er donkere wolken onze kant op, die we graag voor willen blijven. Na een kleine drie kwartier waaieren we dan ook Drachten alweer binnen.

Genoeg gelanterfant, tijd om even stevig aan de slag te gaan! Gelukkig hebben we een mooie baan op een bedrijventerrein in de buurt gevonden, waar we lustig onze talenten op kunnen botvieren en aanslijpen. De bedoeling is dat je alles geeft wat je hebt, om vervolgens even op adem te komen. Daarna weer doorgaan tot de verzuring je in de tenen trekt en dan mag je weer een korte vakantie van zo'n 500 meter opnemen. En als je goed je best doet, dan waardeer je die vakanties het meeste. Even de druk van de ketel zorgt er voor dat je daarna weer vol aan de bak kunt. Zoals een oude meester ooit zei: 'zonder herstel, geen verbetering!'. Iedereen gaat hard aan het werk, en hier en daar is het toch even goed inkomen. Daarom is deze baan ook zo goed om nu hard op te werken, het neemt je onzekerheid weg en laat je precies zien waar je staat.

Na de opwarmer, is het natuurlijk nog geen tijd om op je lauweren te rusten. We moeten nog even wat overuren draaien met een sprinttraining. De opdracht is hetzelfde, de baan is ietsje anders. Als volleerde baanrenners ranselen we onszelf en onze stalen/carbon compagnon over het asfalt. Geen mededogen of cadeautjes nu, het werk moet af! Want als we straks allemaal willen pieken, dan moeten we nu investeren.

Na vele rondjes, begint de moeheid langzaam toe te slaan. We ronden af met een rustige rit door de omgeving. We moeten tenslotte wel zuinig omgaan met de resources die we tot onze beschikking hebben. Dat is je kapitaal, en als je dat niet behandelt zoals het hoort, zal het je uiteindelijk bezuren. Iedereen wil straks de top bereiken en dat kan alleen als je nu goed luistert naar jezelf en kijkt naar je omgeving.

Maar goed, genoeg managementpraat. Onze dienst zit er weer op. Weekend!