Training 1

Plaatsingsdatum: Feb 14, 2015 6:47:56 PM

Zaterdagochtend tien uur stipt. De blauwe trein staat klaar voor vertrek voor de eerste buitenrit dit jaar. Op het programma staat een duurtraining van een dikke twee uur. Doel: weer wennen aan het rijden in de groep en trainen om de souplesse weer in de benen te krijgen.

We zijn vandaag niet helemaal compleet. Wintersport, virussen en kleine ongelukjes gooien voor sommigen wat roet in het eten. Niets ernstigs gelukkig, de komende weken zien we iedereen wel verschijnen.

De trein komt langzaam op gang. Het is voor iedereen toch weer even wennen en de wind, miezerregen en kou zorgen ervoor dat het even duurt voor iedereen op stoom is. Na een dik half uur moet een van ons afhaken bij de groep. Een vervelende kwaal aan de knie zorgt ervoor dat het hem op dit moment nog niet lukt om het tempo van de groep vol te houden. Maar, doordouwer die hij is, neemt hij het besluit om de rit op eigen kracht af te maken.

Tegen de wind in is het even doorbijten. Aan de nieuwelingen worden de fijne kneepjes van de waaier bijgebracht en al snel houden ze als profs de groep uit de wind.

Maar op de terugweg komt de druk echt op de ketel. Het weer klaart op en de snelheid gaat omhoog. Uiteindelijk dendert de trein weer met 35 kilometer per uur over de weg.

Na een kleine 2,5 uur rollen we rustig Drachten binnen. De training ging soepeltjes en de trainer en de renners zijn tevreden over de eerste rit.

De kop is eraf en de volgende rit? Komende zaterdag, stipt om tien uur. Daar kan de NS nog wat van leren.