Zuivere koffie

Plaatsingsdatum: Apr 02, 2019 12:45:31 AM

Fietsers en koffie. Ik weet niet waarom, maar er is iets tussen die twee. Ga je er harder van fietsen? Hou je het fietsen langer vol? Werkt het moraalverhogend? Met melk en suiker?

De WADA vindt het in elk geval maar verdacht, want Il magistrale Cyclingcoffee kan voorlopig de zwarte cijfers wel even vergeten nu hun koffiedoping onder het vergrootglas ligt. Ik weet niet zeker welke Grinta wat te hard voor het kantoor van de WADA langs is gescheurd na het nuttigen van een bakkie pleur, maar het moet wel indruk gemaakt hebben daarzo.

Dat gaan bijzondere beelden worden straks in juli, als complete profploegen door een Frans SWAT team van een pittoresk terrasje worden gerukt, terwijl (of omdat?) ze in de pauze rustig zitten te nippen aan hun vers gezette espressootje.

Hoe dan ook, laten we de uitkomst van het WADA onderzoek maar niet afwachten. Want werkt de koffie niet prestatieverhogend, dan werkt het in elk geval sfeerverhogend en dat is voor ons Grinta amateurprofs reden genoeg om eens stevig de pedalen rond te malen. Zo vroeg in het seizoen kun je elke hulp hard gebruiken om weer een beetje in het fietsritme te komen, tenslotte.

We moeten onze naam wel eer aandoen, dus op het koffiemolentje gaan we op pad richting de bron van het zwarte vloeibare goud. En je hoeft er niet eens ver voor te fietsen, want Joure is voor koffie, wat Medellin voor Cocaïne is. Plata o Senseo is dan ook een gevleugelde uitspraak op de smokkelroutes tussen Friesland en Groningen.

Maar ik dwaal af. Op weg naar Joure dus, voor ons shotje Cafeïne. De rit gaat voorspoedig en bijzonder efficiënt. Zonder omwegen komen we aan bij onze huisleverancier Zuiver, die ons zo snel mogelijk naar binnenloodst om ons van Het Product te voorzien. En als je leverancier Zuiver heet, nou, dan weet je dat je goed spul krijgt. Voor de vorm eten we er nog een taartje bij en gaan we even op de foto, maar iedereen staat te popelen om het resultaat te testen.

Het spul werkt direct. Als een speer leggen de Grinta's de route naar huis af. Zelfs zo snel dat afslagen bij bruggen gemist worden en dat complete Grinta pelotons op jacht gaan naar ploeggenoten die compleet uit het zicht zijn.

Bij nader inzien zou de WADA best eens iets op het spoor kunnen zijn. Die koffie.. da's geen zuivere koffie. Ik ben benieuwd naar de uitslagen van de tijdrit over een paar weken.

Nou maar hopen dat we voorlopig niet in een potje hoeven te plassen.

We staan er weer strak op