Op het fietsie naar Freddie

Plaatsingsdatum: Feb 21, 2016 2:50:43 PM

Gisteravond zijn we met BCD uit eten geweest. De eigenaar van het Bewegingscentrum kent namelijk een leuk tentje (het is van Freddie en ze hebben er ook spaghetti) en hij heeft ons allemaal uitgenodigd. Het is niet al te ver van Drachten, dus we gaan er op de fiets naar toe. Da's beter voor het milieu, goed voor de conditie en het beste voor de stevige trek.

Het tentje ligt trouwens wel wat afgelegen. Hier en daar op de route kun je best een onverhard pad tegenkomen. En zo in de avond is het nog best donker op dat soort paadjes. Een ATB en een stevige lamp op de fiets zijn dan ook wel praktisch.

Zo rond etenstijd verzamelen we bij het Bewegingscentrum. Omdat we met een grote groep uit eten gaan en we straks bij de garderobe alles graag een beetje overzichtelijk willen houden, fietsen we er maar in kleine groepjes heen. Wij gaan als vijfde groep op weg naar Freddie.

Nou, je moet wel wat over hebben voor zo'n etentje hoor. De fietstocht er naartoe is al een ervaring op zich! Dat fietsen door het bos in het donker moet je echt eens meemaken. Het is heel bijzonder. Paden waar je al tientallen keren langs bent gekomen, zien er ineens compleet onherkenbaar uit en na tien minuten heb je geen idee meer waar je bent. Volgens mij wordt daar ook handig gebruik van gemaakt bij de route naar Freddie, want ik heb het vage gevoel dat we wel een stukje omfietsen. Al weet je dat in het donker natuurlijk nooit helemaal zeker.

En onderweg kom je dingen tegen die je overdag nooit ziet. We zijn nog maar net op weg, of een uil zit ons vanaf een boomtak aan te staren alsof ie nog nooit een fietser in het donker heeft gezien. Wat natuurlijk wel raar is, want we zijn als het goed is al de vijfde groep die langskomt. Heel verbaasd hoeft ie inmiddels niet meer te zijn. Al kan het natuurlijk zijn dat de rest van de groepen ergens een andere afslag hebben genomen. Zo in het donker rij je best makkelijk voorbij je afslag.

Voorzichtig en gestaag rijden we over de bospaden, want zo in het donker komen sommige bochten (of bomen) toch wat plotseling op je af. Je wilt natuurlijk wel met al je tanden bij het etentje aankomen en ze niet achterlaten bij een plotseling overstekende boom. En hoe langer we onderweg zijn, hoe slechter het zicht wordt. Door de aanhoudende druilregen trekt langzaam de fietsbril dicht op standje 'mist'.

Maar heel ver kan het niet meer zijn, toch? Of zouden we toch ergens in het donker verkeerd zijn gefietst? Moeizaam turend door de druppels op de fietsbril zien we in de verte een tentje staan waar licht brandt. Even goed kijken.. Wat staat er op?

FR.E.DDIE S.P.AGH.ETTI!!

Yes, we zijn er! Inderdaad, echt een leuk tentje. En Freddie heeft lekkere soep en stokbroodjes voor ons.

Ja, dit soort leuke tentjes, je moet er tegenwoordig met een lampje naar zoeken.

Fotootje schaamteloos van Facebook gejat