Lambo dansen

Plaatsingsdatum: May 18, 2015 10:27:31 PM

Ja hoor, er komt maar één klein buitje aan en verder blijft het de hele ochtend droog...

De buienradar is er heilig van overtuigd. Een klein miezerwolkje komt langsdrijven om een paar sputters te droppen, maar dat is qua regen meer show dan nattigheid.

Misschien dat de buienradar een oude herhaling uitzond ofzo, maar het leek potdomme wel of een doorgeschoten irrigatiespecialist aan een regendansmarathon bezig is geweest. Er kunnen bijna terrassen aangelegd worden in de weilanden om rijst te kweken. Letterlijk van de eerste tot de laatste minuut hebben we mogen genieten van dat ene miezerwolkje. En waar bij sommige mensen dan de moed in de schoenen zinkt, zonk bij ons het water tussen de tenen.

Zelfs de brug snapte niet meer helemaal of het water nu aan de boven of onderkant hoort en besloot maar dienst te weigeren. Het ding wilde open, maar bleef dicht. En met de slagbomen naar beneden moeten wij dus over die brug zien te komen. De brugwachter wenkte ons om te passeren. Het is echt veilig hoor, de brug klapt niet ineens omhoog. Maar ja, wij fietsers zijn natuurlijk niet van die lenige turners die even tussen neus en lippen door een bruggetje ongelijk verschalken.

De brugwachter ging er even goed voor zitten om te kijken hoe wij die lambodans gingen doen. De lambodans is vergelijkbaar met de limbodans, alleen draai je bij de lambodans je rug in de draaibare richting. Zeg maar neus richting grond, in plaats van neus richting lucht. Om dat we toch al in een vergelijkbare houding op de fiets zitten, gaat die variant ons net iets beter af. Voetje voor voetje schuiven we op de maat van de bruglichten onder de slagbomen door, waarbij we voor het scoren van de bonuspunten de fiets zo gracieus mogelijk achter ons aan proberen te slepen. En waar de limbodans eigenlijk meer voor de beginner is, is de lambodans toch echt wel voor de gevorderde. Want je hebt dus die fiets voor de bonuspunten, maar je moet ook nog een keer onder maar liefst TWEE stokken door. Oh, en op fietsschoenen.

Doe dat maar eens na zonder muziekje.

Limbo dansen kan ook zonder stok. Dan heet het 'raar dansen'