Spin it for the money

Plaatsingsdatum: Mar 25, 2018 9:29:55 PM

Wat kun je nou beter doen op je vrije vrijdagavond dan een uurtje fietsen. Ik bedoel: als je kunt kiezen tussen de kroeg, de bios of jezelf compleet naar de @#€## fietsen, dan is de keus toch makkelijk? Het is het beste voor je gezondheid en het is nog goedkoop ook.

TENZIJ je naar een spinninguurtje van Miente en Sascha Steensma gaat. 77 cent per minuut! Laat ik dat eens hardop zeggen.. Spinnen bij Miente en Sascha kost ZEVENENZEVENTIG CENT PER MINUUT!! Huzes nog aan toe zeg.. Dat zijn toch geen prijzen meer. Doe dat met zegge en schrijve veertig fietsen en je hebt al in een uurtje of vier een klein fortuin binnengetikt. Dit moet wel de duurste spinningles van Nederland zijn.

Nou moet ik wel zeggen dat de service tijdens de spinning wel uitmuntend is, hoor. Nog voordat je door je suikers heen bent, komt de fourage al langs met banaan en sinaasappel. En naar adem happen hoeft ook niet, want in die spinninghangar van hun kun je rustig een Boeing parkeren. Verder zit er veel variatie in de lessen en hebben ze prima trainers daarzo. En leuk kersje op de taart: er is zelfs publiek om je door de moeilijke momentjes heen te schreeuwen. Ja, het is aan de prijs, maar je krijgt dus wel waar voor je spinninggeld.

Maar wat ik wel tof vind aan spinningschool Steensma is dat ze aan maatschappelijk verantwoord ondernemen doen. De boekhouding van de spinningschool is volledig transparant. Aan het eind van de avond laten ze - onder het genot van een drankje en een bescheiden muziekje - aan iedereen die dat wil het kasboek zien. Het is voor iedereen direct duidelijk wat de winst is en waar dat geïnvesteerd wordt.

Presentatie van het kasboek

De volledige winst gaat namelijk naar een fietsvakantie in juni die beter bekend staat als de Alpe d'huZes: Een vakantie in het zonnige Frankrijk naast een grote berg die best wel pijn doet aan je benen als je 'm een keer of zes keer opfietst. En dat allemaal om ervoor te zorgen dat hopelijk de pijn van anderen hierdoor verlicht kan worden. Lijkt me een prima investering.

Heel veel succes in juni op de alp met jullie team! Ik vind het stoer.