Training 17: Spaak

Plaatsingsdatum: Feb 14, 2015 8:39:47 PM

De Mont Ventoux is vlakbij! Qua vertrekdatum dan, want al over een paar weken staan we rond deze tijd het uitzicht te bestuderen op de reus van de Provence. Maar voor het zo ver is gaan we nog een laatste 'echte' training afwerken. En we stoppen alles er in: kracht, duur, krachtduur, interval.. Nog even een kleine opfrisser welke trainingsvormen er zijn voordat we die uit z'n krachten gegroeide molshoop in Frankrijk op rijden.

Op naar Marum dus, waar onze Mini-Mont nog steeds trouw op ons ligt te wachten. Maar plotseling, vlak na het passeren van Frieschepalen klinkt er een knal. Een spaak besluit ineens dat ie niet mee wil naar Frankrijk en legt ter plekke het loodje. Klaas wisselt sneller dan een pitcrew van de Formule 1 het achterwiel van Rienk met zijn eigen wiel en we gaan een ingelaste onderhoudsstop doen bij onze materiaalsponsor.

Na een half uurtje is het wiel weer als nieuw en kunnen we verder naar ons trainingscircuit. De spaak rijdt onze training alleen wel een beetje in de wielen, want in plaats van the full package, moeten we de training inkorten naar alleen het krachtduur deel. Maar dat is nog plezier zat hoor, want 'volle bak' fietsen (rare term eigenlijk, ik heb helemaal geen bak bij me en vol is 'ie zeker niet) is toch altijd net of je speelkwartier hebt.

Op het grote blad ransel je je fiets over het Marumse asfalt tot je na drie ronden even kalm aan mag doen en even kunt controleren of alle boutjes nog vastzitten. Als er niks van je fiets is gevallen, dan herhaal je het voorgaande recept nog een keer.

Iets minder moe, maar toch wel voldaan, keren wij en alle spaken op hoge snelheid weer huiswaarts. Stiekem toch nog een krachtduur oefening extra..