Prima, Vera!

Plaatsingsdatum: Mar 27, 2017 10:59:17 PM

Hee jongens, leuk idee! We kunnen wel even meedoen met de Primavera Ride. Wie gaat er mee? Beetje rondfietsen op de Veluwe enzo. Net vakantie!

Al gauw hebben we zeven fietsers die wel zin hebben in een tochtje over de Veluwe. Wat ze alleen nog niet weten is dat dit weekend ook de zomertijd ingaat..

Zomertijd.. Dat is die tijd in het jaar waarbij ze om 02:00 's nachts op zondag een uur zeldzaam goeie nachtrust van je af jatten. Ze hadden dit eigenlijk ook best op maandagmiddag om vijf uur kunnen doen, in plaats van om deze sadistische tijd. Maar ja, ze dachten vroeger vast dat niemand het doorheeft als je het 's nachts doet.

Dat was dus fout gedacht. Maar DE grote vraag in deze high tech tijd is vooral: gaat je wekker wel af in deze zwaar verwarrende nacht? Zijn alle klokken het met elkaar eens? Staan alle planeten op één lijn en is vader tijd bij de tijd? Omdat alles deze nacht een grote verrassing is, heb ik voor de zekerheid mijn wekker dan ook maar op vijf uur gezet, mijn backup wekker op zes uur en mijn backup-backup wekker op half zes. Er gaat vast wel eentje over op de juiste tijd.

Toch?

Ja dus. Hoe is het mogelijk zeg. Drie voorbeeldige wekkers doen precies waarvoor ze betaald worden, waardoor ik meer dan op tijd om kwart over vijf 's nachts (wintertijd dus, want zo voelt het ook) met bijna onmenselijke wilskracht de eerste krentenbollen naar binnen zit te persen.

En even later bij de verzamelplaats is zowaar zelfs iedereen op tijd aangekomen. Zonder problemen kunnen we dus 120 kilometer Veluwefun doen met alle zeven mensen! Je gelooft het toch niet!

Eerst koffie. Dan een foto

De rit zelf gaat als gesneden koek eigenlijk. Auto op de privé parkeerplaats, een bakje koffie aan de gereserveerde tafel (decadent? Wij??) en dan maar eens op pad. Het is eerst een beetje frisjes en bewolkt in de ochtend, maar rond een uur of elf kickt de zon ook in (had zich een uurtje verslapen. Beroerde wekker.) en is het gewoon ontzettend lekker weer.

Wereldkampioenschap luchtgewichtheffen

Wageningse berg, Grebbenberg, Amerongse berg.. meerdere cols verschalken we tussen neus en lippen door. Vlak bij Ayers rock (?) rijden we even lek. Maar Superklaasje heeft de hele handel zoals gebruikelijk in no time weer aan de praat. Het ging zo snel dat sommige kangoeroes nu nog verbijsterd staan te kijken.

Cyclonische zwabberkettingmonteur houdt vinger aan de trapper terwijl eigenaar bedachtzaam toekijkt

Na 120 kilometer fietsen worden we zowaar nog gespaard door de organisatie, want we fietsen voorbij de beruchte Italiaanse weg (klinkerklimmetje aangelegd met de Italiaanse slag) en nemen een afslag later de eindklim naar de finish, waar ons zelfgereserveerde tafeltje al klaar staat in de zon. Optimaal gepositioneerd om te kunnen genieten van ons drankje, de barbecue en geen appeltaart.

Appeltaart??

Ja, die Vera maakt inderdaad prima tochten. Volgend jaar maar weer. Ik zet de wekkers vast klaar.

Nooit de vuile was buitenhangen

Filmpje!