Andersom

Plaatsingsdatum: Apr 10, 2016 6:16:1 PM

Helemaal ingesteld op een rondje regen fiets ik naar het Bewegingscentrum. Overschoenen aan, regenjackie in de jaszak, deze fietser krijgen ze niet gek met een paar sputters!

Bij het Bewegingscentrum zit al een klein groepje achter de koffie naar buiten te kijken. "Ziet er niet zo best uit, he. Maar als we wachten tot na half tien, dan is het dikste wel weggetrokken richting het oosten. Het waait alleen niet zo hard, dus het blijft wel lang hangen denk ik. Waar gaan we eigenlijk heen?"

Richting het oosten dus. Afgelopen donderdag had ik weer mijn best gedaan om een mooie route voor vandaag in elkaar te flansen. En na een uurtje prutsen, had ik weer iets in elkaar gedraaid dat in elk geval mijn eigen goedkeuring kon wegdragen. En windrichtingtechnisch gezien, was het toen het handigste om richting het oosten te beginnen.

Ineens steekt iemand een stok tussen mijn spaken. "Hee, met die regen enzo.. Waarom fietsen we die rit niet andersom. Aan die kant schijnt de zon tenminste.'

De tandwielen in mijn hoofd staan abrupt stil. Ehh wut? Andersom?? In gedachten zie ik al mijn zorgvuldig samengestelde vergezichten in rook opgaan. Jarenlange indoctrinatie om altijd tegen de wind in te beginnen? *Poef*, weg.

Niet dat het zo hard waait trouwens, maar het gaat om het idee he. Compleet van slag van dit blijde nieuws trek ik mijn regenjas eerst aan, dan uit en uiteindelijk toch maar weer aan. Want ja, fietsen we nu door de regen dan, of niet? Nou ja. Better be safe than sorry.

Andersom dus. Ach, waarom ook niet. Linksaf in plaats van rechtsaf, vertrekken we vanaf het Bewegingscentrum. En onderweg komen we meermalen tot de conclusie dat het toch wel een erg goed idee is om de tocht andersom te fietsen. Na een klein uurtje fietsen we zelfs in de stralende zon! En die tegenwind aan het eind dan? Joh, zo hard waait het toch niet.

Zeiknat kom ik thuis. Want tja, die regenjasjes.. Die werken dus ook andersom.