Ventoux dag 3: Top uitje

Plaatsingsdatum: Feb 14, 2015 8:43:2 PM

Ook vandaag is weer een dag waarop we een fietstocht gaan doen. ‘t is tenslotte niet het eerste waar je aan denkt als je een weekje fietsvakantie gaan doen. Maar ja, ook wij gaan dus – heel origineel – elke dag fietsen.

De tocht van vandaag is een wat simpeler ritje. Zo’n 40 kilometer om alles wen beetje bij te houden. Eerst klimmen we een stuk, om daarna een lekker lange afdaling te doen, terug naar het dorp. En geloof het of niet, maar tijdens de afdaling gebeurt het: drie fietsen krijgen tegelijk panne. Bij de fiets van Klaas N loopt de ketting eraf, de fietsvan Rienk heeft een achterband die niet goed presteert onder druk en de fiets van Klaas H zit wel lekker op het blad waar ie op zit en gelooft het verder wel. Gelukkig komen daar de meestermonteur capaciteiten van Klaas N snel naar boven, waardoor de fietsen weer sneller aan de praat zijn dan dat je Boeuf bourguignon kunt zeggen. Tevreden rollen we dan ook Montbrun les Bains in.

‘s middags gaan we de Ventoux op. Nee, nog niet met de fiets, maar met de auto. De aanloop naar de start vanuit Montbrun blijkt behoorlijk heftig te zijn, dus daar gaan we even een alternatief op verzinnen. Maar aangekomen in Bedoin zien we de Ventoux in volke glorie liggen te glimmen in de zon.

De klim ziet er vanuit de auto behoorlijk pittig uit, dus we hebben voor morgen een leuk klusje voor de boeg om onze tanden op stuk te bijten.

Maar eerst bijten we onze tanden nog even stuk op het Franse stokbrood. Want zeg nou zelf: picknicken op de top van de Mont Ventoux, hoe cool is dat!