Back to the Fietsuur

Plaatsingsdatum: Nov 01, 2016 10:50:36 PM

Great Scott!! Ja, da's een fietsmerk, maar dat bedoel ik niet.

Afgelopen zondag is er namelijk iets vreemds gebeurd. Toen ik wakker werd om een uur of acht, was het volgens de klok een uur of zeven. Huh? Dat is toch raar.. Het lijkt wel of ik ineens een uurtje terug in de tijd ben gegaan! Slaapzand uit de ogen gewreven, de bril opgezet en nog eens gekeken.. Ja, het staat er toch echt! Een uur of zeven. Om het echt zeker te weten ben ik half slaapdronken naar het klokje van de Ziggo recorder gestrompeld. Ziggo heeft tenslotte altijd gelijk, behalve als ie is weer eens is vastgelopen. Maar ook Ziggo zegt met groenblauwe cijfers: 'uur of zeven'. Nou ja zeg, tijdreizen is blijkbaar toch mogelijk!

Ach, vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan. Want wat doen wij Grinta's met een gewonnen uurtje?? Inderdaad, een stukkie fietsen! Echt verrassend is het niet natuurlijk, maar als je een hobby hebt, dan heb je een hobby.

Aangekomen bij de Grinta verzamelplaats (het Snackbearske in Beetsterzwaag) blijkt dat ik niet de enige ben die het tijd vindt voor een tochtje. Er staan maar liefst een man of vijfentwintig op de stoep! Het zou natuurlijk kunnen dat er een causaal verband bestaat met de gratis Grinta snert of Grinta appeltaart aan het einde van de rit, maar eerlijk gezegd geloof ik daar niet in. Allemaal willen we dat spontaan ontstane uurtje op de best mogelijke manier gebruiken! Maar eerst koffie.

Omdat we het eenmaal onderweg op de fiets qua tijd toch niet helemaal vertrouwen, rijdt Gerrit met een grote GPS klok voor op zijn stuur. Hierop kunnen we allemaal controleren of de tijd nog klopt en we niet met een wiel in een of andere scheur in de ruimte/tijd blijven steken. Het zou tenslotte toch best lullig zijn als de aarde in een zwart gat verdwijnt, omdat een Grinta een stuurfoutje maakt. Helaas komen we er pas bij het fotomoment achter dat de klok ondersteboven zit. Nou ja, beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen. We hebben de tijd.

Niemand is vervaagd, gelukkig.. Al blijven het wel vage gasten (foto: Henk Piek)

Gerrit heeft zijn fiets aan ZO'N grote klok gehangen

Na een krappe twee uur zit het rondje van zo'n 60 kilometer erop. Met het verrekenen van het gewonnen uurtje, komen we dan uit op een gemiddelde van zo'n 60 kilometer per uur! Dat is maar net iets langzamer dan de beroemde 88, waarbij er echt rare dingen waren gebeurd met de tijd! Great Scott... Uiteindelijk hebben we het universum dus nog net voor de ondergang weten te behoeden. En dat in een verloren uurtje op de zondagochtend.

Daar hebben we wel een bakkie snert of een taartje mee verdiend, toch?