Training 15: Thuisbankieren

Plaatsingsdatum: Feb 14, 2015 8:37:28 PM

De Posbank. Een bult zand ongeveer in het midden van Nederland, speciaal neergelegd voor fietsers die in juni een hoge berg op moeten, maar dichterbij nog even willen oefenen met een miniberg. En vandaag gaan we daar naartoe om nog even de bandjes op te ruwen en de stuurmanskunst aan te slijpen.

Alleen.. Er is een klein probleempje. Op de kaart zit er een grote blauwe vlek boven de Veluwe, waardoor de Posbank compleet onvindbaar is. Nou ja, dan maar spinnen. Wel zo goed voor de bandjes. Dus de fietsdrager maar weer van de auto en nog even uitbuiken op de zitbank.

Fit en vooral heel wakker verschijnt iedereen tegen een uur of elf op de sportschool. De damesploeg is er ook. Handig, kunnen we mooi uit de wind fietsen. De Posbank heeft voor inspiratie gezorgd bij de trainer, want we gaan een binnenberg opfietsen: de Pijnbank.

De Pijnbank is best een grillige berg. Er zitten zware stukken in de klim, maar ook veel plekken waar je even kunt herstellen. Niet dat je dan even kunt uitpuffen op een picknickbankje hoor, dat herstel is ook maar relatief. Het is meer dat je in plaats van zwaar en snel, even minder zwaar en minder snel trapt. Ook niet te lang natuurlijk, want we zijn niet op vakantie op de Pijnbank.

Genieten van het uitzicht op de Pijnbank zit er niet in. We moeten de berg zo snel beklimmen als we kunnen. En bij het afdalen ben je net even te veel met jezelf bezig om het uitzicht in je op te nemen. Maar het hoort erbij. Hoe meer moeite je er nu in steekt, hoe makkelijker je straks om je heen kunt kijken op de Mont Ventoux. En daar is het uitzicht een stuk mooier dan op de Pijnbank.

Na anderhalf uur afzien is iedereen wel een paar keer op de top geweest. En door de bank genomen staat iedereen er prima op. Dat wordt een makkie in juni!