Training 3: Min of meer

Plaatsingsdatum: Feb 14, 2015 8:2:51 PM

Dit weekend hadden we echt zo'n rit waarbij je goed op je tellen (en ja, ook op je teller) moest passen. Want met een temperatuur van min twee en een oostenwind die ervoor zorgt dat het voelt als min zes, dan is het wel duidelijk: dat neigt naar een minne rit.

Ervaren fietsers weten: minne ritten vragen om een laagje meer. Dus: één thermoshirt, oh nee, doe toch maar twee, lange sokken, korte fietsbroek, lange fietsbroek, kort fietsshirt, lang fietsshirt, schoenen, overschoenen, handschoenen, muts, helm en natuurlijk fietsbril (die laatste is voor de subzero coolheid, wat heel toepasselijk is voor een minne rit) en we zijn er zo'n beetje klaar voor. Maar voor je overmoedig en vrolijk fluitend op de fiets springt voor het rondje Vriesland, moet je nog wel even de minneritbestendigheid testen.

Voorzichtig doe je de deur open en controleer je teen voor teen of het laagje meer, de min weerstaat. Hmm.. het lijkt te houden. Zitten er ook nergens lekken? bij pooltemperaturen is een lekkend fietspak namelijk nog erger dan een lekkend duikpak. Maar goed, alles lijkt ok. De binnentemperatuur blijft boven nul, dus we kunnen op pad.

Gelukkig sta je er bij zo'n minne rit niet in je eentje voor, want een van de voordelen van een fietsploeg is dat je met meer bent. En dat blijkt ook bij aankomst op de sportschool, waar een van onze ploeggenoten die even met 'fietsvakantie' is, zit om ons te verwelkomen.

De rit zelf is wat fris, maar met onze eigen waaier, waaien we zo tegen de oostenwind in en zit de rit er alweer op, voordat je 'lange termijnvoorspelling' kunt uitspreken.

Dus als je alles min of meer optelt, dan was het toch niet zo min hoor. Maar toch zeg ik even tegen het weer: die min, die willen we niet meer. Dus vanaf volgende week graag een klein beetje heter, want dat fietst veel beter.