Anne, zie!

Plaatsingsdatum: Jun 07, 2016 8:55:58 PM

Elfhonderdzeven kilometer. Je zou het moeten fietsen zeg. Ik moet er niet aan denken. Maar ja, je moet er wat voor over hebben als je eens wat andere heuvels wilt beklimmen dan de Fonejachtbrug. Dus zaten we om vijf uur vanochtend in onze fietstransporter op weg naar Frankrijk. Het was eerst een half avondje puzzelen nog.. Hoe stop ik die fietswielen achterin de kofferbak, zonder dat ze bij de eerste noodstop veranderen in projectielen waar Norad de president voor belt.. Maar na wat tetrissen met fietsonderdelen, lag alles mooi klem achterin en kan ik rustig gaan rijden zonder een klimverzet in mijn nek te krijgen.

We rijden via Zwitserland naar Frankrijk vandaag. Want die Belgen zijn goed in friet bakken, maar de wegen worden ook van afgewerkte frituurolie in elkaar geprutst. En er gaan geruchten dat de Belgische vrachtwagenchauffeurs deze week hun toljihad gaan starten. Genoeg redenen om met een grote boog om manneken pis heen te rijden. Scheelt een hoop gezeik.

De rit gaat eigenlijk best lekker. Bij Arnhem de grens over en dan maar doorcrossen tot aan de grens met Frankrijk. Het laatste stukje sukkelen we midden in de avondspits naar de finish.

P*td*mme, wat is het een pokke eind rijden zeg, dat Annecy. Maar gelukkig is het wel de moeite waard. Kijk eens wat een uitzicht!

Morgen de boel maar eens verkennen. Maar dan op de fiets.