De aspirantlidrit

Plaatsingsdatum: Apr 11, 2018 5:40:8 PM

Als er één ding is wat je wilt delen als fietsvereniging, dan is het natuurlijk je passie voor je hobby. Zoveel mogelijk mensen moeten de kans hebben om te ervaren hoe gaaf het eigenlijk is om te fietsen. Het is namelijk gewoon veel leuker om met een aantal gelijkgestemden je hobby te delen, dan in je eentje over de weg te hobbelen. En bijkomend voordeel als je met een clubje fietsidioten op pad gaat: je fietst nog eens uit de wind. Wel zo prettig, toch?

Daarom hebben we iets nieuws bedacht bij Grinta: een open dag! Want ook wij bij Grinta fietsen het liefst allemaal zoveel mogelijk uit de wind, natuurlijk.

Huh? Een open dag?? Jazeker, een open dag. Hee, ik zei nergens dat het een origineel idee is. Alleen dat het iets nieuws is voor Grinta. In elk geval werkt het concept wel prima. Want nadat we de lokale razende reporters stilletjes hadden ingefluisterd dat we een supercoole open dag houden, verscheen dit al gauw groots in de krant. En zelfs in deze tijd van Fake News en Facebook bubbels, blijkt dat mensen ook echt nieuws nog steeds lezen.

Brekend nieuws

De deur kan nog net dicht als we 's ochtends verzamelen bij onze sponsor en startpunt Egberts Tweewielers. Een opkomst die zwaar boven verwachting is, zorgt ervoor dat het winkelpand bijna uit z'n voegen barst en dat de voorraad iets te droge mueslirepen voor onze aspirantleden (fietstip: wegspoelen met veeeeel water) maar net aan de grote vraag kan voldoen.

We besluiten om te vertrekken in twee groepen. We hebben Drachten een paar weken terug al bijna een verkeersinfarct bezorgd met een gigantisch Grinta peloton, dus laten we dat deze keer maar even voorkomen. Een rondje van 65 kilometer staat op het programma, maar mocht het smaken naar meer (niet te verwachten na die mueslireep), dan kunnen we het rondje uitbreiden tot een kleine 100 kilometer.

Onderweg loopt alles gesmeerd. De nieuwe fietsers draaien lekker mee in de groep, het is eindelijk een keer super lekker fietsweer en niemand stikt in de mueslireep. Ok, er zit eigenlijk een zandpad in de route, maar als jij niks zegt dan zeg ik ook niks en komt er nooit iemand achter. Als we na 65 kilometer stoppen voor de routesplitsing, zijn er alleen maar blije gezichten die weer op weg naar huis gaan.

En nu maar afwachten of een aantal mensen van Grintaaaah naar Grintjaaa gaan. Wij fietsen namelijk ook graag uit de wind.