Thuis

Plaatsingsdatum: Jun 11, 2017 5:9:9 PM

Vandaag fietsen we geen rondje, vandaag fietsen we een missie. Ja, een missie op je vrije zondag, je moet er maar zin in hebben. Maar deze missie is het wel waard.

Het doel? Minimaal 61 kilometer wegtrappen. Ik ben nu namelijk bijna weer thuis. Ik hoef nog echt nog maar een heel klein stukje en dan ben ik er. Nog 61 kilometer en dan heb ik een rondje aarde gefietst. Na tien jaar is mijn wereldreis op de fiets eindelijk voltooid.

Aarde. Ja echt, hij is rond.

Niet dat ik nu een soort Siep Verne op ontdekkingsreis ben hoor. Sinds 13 mei 2007, het begin van mijn GPS tijdperk, hou ik (nou ja.. houdt Garmin) al mijn gereden kilometers netjes bij. En als je die kilometers van al mijn ritjes optelt, dan ben ik nu bijna om de planeet heengefietst.

En als ik dan toch om de planeet heen moet fietsen, dan kan ik er maar beter een mooie zonnige dag voor uitzoeken, nietwaar? Gelukkig kon ik een medestrijder vinden die mij wel wilde vergezellen op deze heroïsche tocht.

Voor.

Doel

In de zinderende hitte en met een strakblauwe hemel rijden we het rondje, onder het genot van ambachtelijk gemaakte mueslireep. Wat er allemaal precies in zit weet ik niet meer (iets met pindakaas en honing), maar er zit zoveel power in die bar dat de eindstand van vandaag zelfs uitkomt op maar liefst 85 kilometer.

Oeps.. te ver. Nog maar een rondje dan?

Goed. Rondje aarde is afgevinkt. Een raar idee wel, om de planeet heen fietsen. Maar qua afstand is het toch echt zo. En in dat rondje planeet heb ik zoveel leuke dingen meegemaakt dat dit zelfs precies mijn 150ste verhaal is! Nooit gedacht dat ik blijkbaar 150 verhalen kon volpennen over mijn fietsperikelen, maar ik had er hoe dan ook geen kilometer van willen missen.

Waar zal ik nu eens heen fietsen.. Iemand nog een idee?

Tijd voor taart! En ja, ik had gister al een voorschotje genomen, want er is altijd wel iets te vieren.

En inderdaad, het is die met het chocolaatje

De trouwste metgezel op bijna alle kilometers