Nul

Plaatsingsdatum: Jan 22, 2017 2:8:48 PM

Het is negen uur 's ochtends en zo donker dat ik de lampen nog aan heb in de woonkamer. Over een kwartiertje moet ik op de fiets voor het eerste rondje op de racefiets van dit jaar.

Moet, ja. Na weken van griep, storm en ijzel stond ik zo langzamerhand te stuiteren om weer eens op de fiets te zitten. Maar ja, toen ik afgelopen donderdag een tochtje in elkaar knutselde had ik een iets te romantisch beeld van de zaterdag in mijn hoofd, blijkbaar. Iets met blauwe lucht en berijpte weilanden, en zonlicht dat glittert op witte takken.

In plaats daarvan is het te donker, koud en iets wat officieel droog heet, maar eigenlijk gewoon een overdrijvende regenwolk is die veel te laag hangt. Nou ja, ik heb mijn vier lagen fietskleding, muts en dikke ovenwanten nu toch al aangelepeld, dus dit Michelinmannetje gaat deze elementen trotseren. Gewoon niet toegeven en genieten g<pieeep>e!

Al genietend fiets ik naar Profile Egberts, waar de eigenaar naar nog drie andere idioten zit te kijken die het ook niet langer volhielden. 'Goh, ik had jullie vandaag niet verwacht eigenlijk'. Nee, wij ook niet. Nog een extra koffie doen voordat we echt weggaan?

Een kwartier later gaan we op pad. En nu we in elk geval warm van binnen zijn, vinden we samen al snel positieve kanten aan het weer: 'Waait niet zo hard vandaag he'. 'Nee'.

Hier en daar ontwijken we een eenzame sneeuwbult of een zwart schaap, en glibberen voorzichtig over een verdwaalde ijsvloer, maar over het algemeen zijn de wegen wel goed te berijden.

Na een kleine 70 kilometer komen we lichtgebruind weer aan. Toch lekker gefietst en ook dit hoort erbij. Je kunt het mooie fietsen alleen maar meer waarderen als je het beroerde fietsen ook meemaakt.

Zo. Die teller is weer van de nul. Nu de temperatuur nog

Genieten