Training 7: Plaatjesmakers

Plaatsingsdatum: Feb 14, 2015 9:29:5 PM

15 maart 2014

Ook al woon ik dan in Friesland, waardoor je voor veel mensen van onder de rivieren, automatisch boer bent, ik ben toch wel blij dat ik niet echt op het platteland woon hoor. Dat je 's ochtends ruw uit je zachte dromen gerukt wordt door zo'n pokkehaan die zo nodig aan de wereld moet laten weten dat hij de zon ook ontdekt heeft. Misschien dat dit zelfs stiekem wel de reden is dat een van mijn favoriete soepen, de kippensoep is.

Gelukkig werd ik dan ook vanochtend vriendelijk gewekt door mijn wekkerradio, ook bekend als 'Old faithful'. Iets dat soms toch wel eens fout gaat trouwens, want het wil wel eens gebeuren dat je droomt dat je de radio aandoet. Wat dat betreft is zo'n haan toch nog niet zo verkeerd, want dromen dat je de haan inschakelt is, zelfs voor mijn dromen, toch wat vreemd.

Maar vandaag ging het wekken dus wel goed. Maar goed ook, want we hadden met onze ploeg een belangrijke rit voor de boeg. Voor het eerst sinds twee jaar zijn we weer voorzien van nieuwe teamkleding, met dank aan onze gulle kledingsponsor: De Haan Westerhoff. En vandaag was de eerste rit, waarin we onze nieuwe kleding aan de wereld showen.

Daar horen natuurlijk ook nieuwe teamfoto's bij, dus we beginnen de rit met een bezoekje aan de sponsor om op de gevoelige plaat vastgelegd te worden. Iedereen is helemaal ingenomen met de nieuwe kleding en we paraderen dan ook als ware haantjes over de parkeerplaats. Want mocht je het nog niet weten: wielrenners zijn best ijdel. En zo'n mooi nieuw fietspak is dan natuurlijk een uitgelezen kans om even de veren op te zetten. Wat dat betreft kunnen we ons dan ook niet een betere kledingsponsor wensen natuurlijk. Iedereen zet even zijn mooiste beentje voor en staat glimmend van trots op de foto.

Maar hoewel misschien niet iedereen het er mee eens is, toch gaat fietsen niet alleen om uiterlijk vertoon. Dus na ons 'moment of fame' op de gevoelige plaat ook nog even de grote plaat erop om de benen op scherp te krijgen. We hebben weer een ritje van zo'n 70 km om te verslinden, waar de wind vandaag duidelijk geen eieren legde, want er stond weer een stevige poest wind. Maar tussen het naar adem happen en het haantje spelen op de viaducten, vierden toch de gesprekken over de nieuwe kleding hoogtij, want wat een plaatje zijn we toch.

(Mooie foto's volgen later!)

Mocht je in de omgeving van Drachten dus iets zwart-blauw-wits met een vleugje oranje zien voorbij flitsen, denk dan niet dat het een vogel of een vliegtuig is, maar weet dat het de haantjes van Team TSF Drachten zijn!