4 het weekend

Plaatsingsdatum: May 21, 2017 10:6:36 PM

Ik weet niet wat dat is met fietsers hoor, maar ze hebben allemaal een tic voor nummers. Okee, ik ken er eentje die dat niet heeft. En dat is maar goed ook, want zo ken ik tenminste de uitzondering die de regel bevestigt.

Hoogtemeters, afstand, gemiddelde snelheid, stijgingspercentage, vermogen, hartslag.. Alles waar je een nummer aan kunt hangen wordt door de fietser voor gestreden en vervolgens vastgelegd en gekoesterd. Neem nou bijvoorbeeld het Eddington nummer. Dat is wel een van de mafste statistieken die ik ooit ben tegengekomen.

Je Eddington nummer (91 hierzo) is het grootste aantal dagen dat je in totaal tenminste de afstand hebt gereden die gelijk is aan dat aantal dagen. Heb je dus bijvoorbeeld in totaal 30 dagen gefietst, maar van die 30 dagen twintig dagen tenminste 20 kilometer, dan is je eddington nummer 20.

Ja, het is wat met die fietsers.. Nou, omdat statistieken overduidelijk zo belangrijk zijn voor fietsers, vertellen we het verhaal van afgelopen fietsweekend dan maar eens in nummers:

Op zaterdag hebben we 3 fietsen met veel pijn en moeite achterop 1 trekhaak gewurmd om voor 8 uur in Sneek te kunnen starten voor de 11-merentocht. Hierbij hadden we 2 theedoeken, 1 poetsdoek en 1 delicaat sturende chauffeur nodig om de fietsen krasvrij op hun bestemming te krijgen.

Ik was eigenlijk van plan om op zaterdag de 11-merentocht rustig te fietsen, maar een bepaald persoon had als doel om de tocht met 33 kilometer per uur gemiddeld te rijden. Dat is gelukt.

Even wachten tot de appeltaart ontdooid is

Van de 11 meren heb ik er een stuk of 6 gezien (zie voorgaande gemiddelde). Het duurde 140 kilometer voordat mijn benen er wel klaar mee waren en zo ongeveer compleet dienst weigerden. Wonderlijk genoeg hadden ze er na 145 kilometer ineens wel weer zin in, maar toen waren we er ook al bijna.

De 11-merentocht heb ik voor de 5e keer gefietst. En dit heeft mij in totaal 5,5 medaille opgeleverd. 1 persoon die mee was heeft de 11-merentocht 6 keer moeten fietsen om de erkenning voor 5 keer te krijgen. Ook hij kreeg slechts 5,5 medaille, dus in verhouding kom ik er nog niet eens zo slecht vanaf.

Een tocht, anderhalve medaille

Ik was eigenlijk van plan om op zondag 60 kilometer te fietsen, maar een bepaald persoon had als doel om dit weekend de 1700 kilometer vol te maken. Dat is gelukt.

Hiervoor heb ik 75 kilometer gefietst en de persoon in kwestie heeft nog een parkeerplaats met een omtrek van 4 kilometer gezocht voor het laatste restje.

Om de machine draaiend te houden op de fiets heb ik dit weekend 4 krentenbollen, 3 bidons met water, 2 cola, 1 appeltaartje (met 1 toefje slagroom), 1 tomatensoep, 1 ijsthee en een halve sinaasappel tijdens het fietsen verbruikt. Oh, en 1 gratis energiereep voor 279 bonuskilocaloriën. Ze lagen er toch voor. 1 (ook gratis) bidon met sportdrank heb ik niet aangenomen, omdat ik die bidon anders 150 kilometer vast moest houden en dat fietst niet prettig (zie opnieuw voorgaande gemiddelde).

De afstand die ik dit weekend uiteindelijk gefietst heb, is 225 kilometer. Hiervoor heb ik 7,5 uur met mijn kont op het zadel gezeten, waarvan ongeveer 20 minuten met regen. De bilpartij moet nog een uur of 12 bijkomen van dit weekend, schat ik zo. Het poetsen van de fiets (dank u, 20 minuten regen) zal me ongeveer 1 uur kosten.

En als laatste het belangrijkste nummer: 4

In totaal heb ik dit weekend met vier verschillende mensen gefietst. Al die voorgaande getallen en doelen, allemaal leuk. Maar waar ik echt blij van blijf worden, zijn mooie fietsdagen met mijn medefietsmaatjes!

Zoek de stealthfiets

PS: Ben je nu ook nieuwsgierig naar jouw Eddington nummer en heb je Strava, dan kun je dat nummer hier uitrekenen: https://swinny.net/Strava/-4691-My-Strava-Eddington-Number?metric=1