Gevoelig op je plaat gaan

Plaatsingsdatum: Mar 26, 2018 5:5:7 PM

Als we ergens een hekel aan hebben als fietsers, dan is het wel om op je plaat te gaan. Want je fiets gaat ervan stuk, het doet pijn, je fiets gaat ervan stuk en voor je het weet zit er een gat in je kleding. Maar ook gaat je fiets ervan stuk. Ik was dan ook licht verbaasd toen aangegeven werd dat we met z'n allen op de plaat gaan. Wie komt er nou met zo'n idee. En dan ook nog verplicht in onze mooie nieuwe kleding en met gepoetste fiets. Misschien wil het bestuur alvast even iedereen over het eerste krasje heen helpen?

Ach ja, je hebt wat over voor je cluppie he. Dus met gezonde tegenzin toch maar naar Egberts tweewielers. In de nieuwe kleding, zonder kniebeschermers en op de gepoetste fiets. Bij Egberts aangekomen staan de Grinta's zowat de tent uit. Ik had hiervoor niet zo'n hoge opkomst verwacht, maar blijkbaar gaan de meeste mensen liever op de plaat dan ik. Gauw maar even een kalmerend bakkie koffie voor het pijnlijden begint.

De voorzitter neemt het woord. We gaan met z'n allen een keer of tien gevoelig op de plaat. Voor de deur van al onze sponsors nog wel! Nou, veeg mij maar op. Wat een rare hobby zeg. Alsof het nog niet pijnlijk genoeg van zichzelf is.

Voordat we vertrekken, maken we nog even een fotootje van de groep voor het pand van Egberts. Slim, want nu zien al die nieuwe pakjes er nog mooi uit. Dat zal aan het eind van de rit wel anders zijn denk ik. Het is even prutsen om iedereen in beeld te krijgen, maar uiteindelijk staat de groene groep helemaal in beeld.

Bleekgezichten. Angstig voor wat komen gaat

En dan maar op weg naar de sponsordeuren. Een voor een gaan we de sponsoren af, maar nu het puntje bij het PAALTJE komt, gaat er niemand op z'n plaat. Pijnlijk. Wat koudwatervrees denk ik. Bij elke stop toch maar even opnieuw met z'n allen op de foto. De pakjes zijn nu nog steeds krasvrij tenslotte.

Aan het eind van de rit is er nog steeds niemand op z'n plaat gegaan. Okee, er reed iemand lek (gevoelige kwestie), maar die ging niet op z'n plaat en het was ook niet voor de deur van de sponsor.

Nou ja, over een jaar of drie nog maar een keertje proberen. Misschien dat iemand dan wel zin heeft om gevoelig op de plaat te gaan.

Alles voor de sponsor

Even het Drachtster verkeer platleggen

In het groen in het groen