Belspellen

Plaatsingsdatum: Oct 19, 2017 9:23:49 PM

Het is een zonnige 15 oktober rond een uur of half twaalf. Om half elf zijn we vertrokken voor een rustig rondje door de buurt. Het is zondag tenslotte, geen haast om ergens te komen.

We zijn al bijna weer terug, alleen het laatste stukje nog even. Deze eerste rit op de nieuwe racefiets ging fantastisch. Hij rijdt beter dan ik had durven hopen!

Voor ons verschijnen twee peddelaars die rustig zoemend de kilometers wegtrappen. De een fietst links op de weg. De ander rechts. We naderen snel. Zonder wat goede wil zou je er makkelijk tussendoor kunnen fietsen, maar dat doen we niet natuurlijk. Het is zondag en wij hebben geen groene ventieldopjes nodig om fatsoenlijk te fietsen.

*Ting!*

Het vriendelijke geluid van een fietsbelletje op een zonnige zondagochtend klinkt.

Geen reactie. Niet zo ver bij ons vandaan trappen de peddelaars de kilometers rustig zoemend weg. De een fietst links op de weg, de ander rechts. Geen vogeltje passeert ongezien.

*Tingting!*

het vriendelijke geluid van een fietsbelletje op een zonnige zondagochtend klinkt iets aandringender.

Stoïcijns bewegen de fietsers zich voort. De een fietst links op de weg, de ander rechts. Ze zijn best wel dichtbij.

*Tingtingtingtingting!*

Het vriendelijke fietsbelletje imiteert een bewaakte spoorwegovergang tijdens spitsuur.

Onverstoorbaar fietsen de peddelaars links en rechts op de weg. We kunnen de serienummers van de achterlichten lezen. Het wordt tijd voor noodmaatregelen.

"TING-ELING!!"

Het geluid van een imitatiefietsbel schalt op niveau scheepshoorn over de vlakte. Vogels schrikken op. Licht verstoord kijkt een grijs hoofd over de schouder en beweegt van rustig van links naar rechts. Vriendelijk groetend passeren we.

Achter ons fietsen twee peddelaars. Rustig zoemend trappen ze de kilometers weg. De een fietst rechts op de weg. De ander ook. Achter ons klinkt het bits: "KUN JE NIET BELLEN?!!"