Training 9: F13T5

Plaatsingsdatum: Feb 14, 2015 8:16:57 PM

Elk jaar kun je 'm zo rond de winter weer verwachten. 't is zo'n heel klein geniepig dingetje wat op visite komt als je 'm het minst verwacht. En als ie voor de deur staat zie je 'm niet eens. Echt blij ben je ook niet echt met het bezoek, want je weet dat je op z'n minst een paar dagen uit de running bent.

Welk dingetje ik bedoel? Ik bedoel natuurlijk het griepvirus. De wereldgezondheidsorganisatie schiet ook altijd nogal in de stress als er ergens op aarde weer een kip begint te kuchen. Het eerste wat ze dan doen is het beestje een klinkende naam geven: H5N1, H7N1, H1N1. Handig, zo hou je de familie tenminste een beetje uit elkaar. Daarna begint het uitroeiingstraject waar ik niet verder op in zal gaan (iets met naalden).

Er is echter ook nog een ander klein geniepig dingetje wat op visite komt als je 'm het minst verwacht. En hier hoor je de wereldgezondheidsorganisatie eigenlijk nooit over. Toch raar eigenlijk.

Net als het griepvirus kun je het dingetje zelf niet met het blote oog zien. Maar ook net als bij het griepvirus zijn de symptomen wel zichtbaar. Het eerste teken van besmetting is vaak te herkennen aan de gespreksstof. Te pas en te onpas komt het onderwerp weer naar boven. Fase twee van de besmetting is te zien aan het materiaal. Waar je in het begin van de besmetting vaak met materiaal van pisbakkenstaal werkt, is het materiaal in fase twee van de besmetting meestal van een exotischer soort. En bij fase 3 van de besmetting ben je reddeloos verloren. Hoe je dat herkent? Nou, als je onder de douche staat, lijkt het net of je het bedrijfstenue nog steeds draagt. Terwijl het toch echt in de wasmand ligt..

Het is ook erg besmettelijk. Waar je bij het griepvirus in elk geval nog in je gezicht gehoest moet worden, kun je hierdoor al besmet worden door alleen maar te kijken. Het is zelfs overdraagbaar via televisie!

Jullie zullen het inmiddels wel doorhebben: ik heb het over het fietsvirus. Waar het griepvirus na een paar dagen weer verder trekt, kun je van het fietsvirus een leven lang lol hebben. En dat is helemaal niet erg.

PS: Deze week van mij dus geen verslag over de training zelf, want ik ben geveld door dat eerste dingetje. En ja, ook al jaren door dat tweede dingetje.