Zomertijd

Plaatsingsdatum: Mar 30, 2015 11:9:34 PM

Zo eind Maart, dan mogen de eerste voortekenen qua zomer wel beginnen niet waar? Een lekker temperatuurtje, zonnetje erbij en niet teveel wind, ik vind dat het daar wel zo'n beetje tijd voor is. Maar helaas is moeder aarde het daar nog niet helemaal mee eens en dat bleek ook dit weekend weer. Waar de profrenners in België aan het wedstrijdzeilen waren, gingen wij afgelopen zaterdag onze eigen strijd aan met de elementen.

Plaats van handeling was ons parcours in de richting van Wolvega. Heel simpel: we beginnen met 45 kilometer tegenwind en als we op de helft zijn, dan waaien we weer 45 kilometer terug. Op de fiets moet je het allemaal ook niet te ingewikkeld maken, want ook zonder hersenkrakers word je wel moe. De blik dus op standje oneindig en volgens het motto van een voormalig spinning trainer: ff een tikkie erbij!

Tikkie erbij, want we zaten wel op een strakke deadline: volgens Jan Pelleboer (zoek dat maar op), hadden we tot één uur de tijd om thuis te komen met een droge kont. Maar een rit van 90 kilometer en de start om half tien, dan moeten we makkelijk één uur kunnen halen.

Wat we natuurlijk ook gedaan hebben, want zulke profs zijn we inmiddels wel. Ruim voor één uur rolden we weer strak in gelid het altijd mooie Drachten in. Mede dankzij aanmoedigende hulp van wat locale fauna van het type canis lupus familiaris (zoek dat ook maar op).

Alleen die kont? Die bleef helaas niet droog, want om twaalf uur begon de regen.

Zomertijd?