Verwachting

Plaatsingsdatum: Jun 15, 2016 12:27:2 AM

'Bon appetit, mes amis! If you need more, just ask!' Onze vriendelijke hotelober probeert wanhopig zijn immense overschot aan hartige aardappeltaartjes aan ons te slijten.

Vanochtend zijn namelijk vrijwel al onze hulptroepen vertrokken terug naar Nederland, omdat de weersverwachting voor de laatste fietsdag erg slecht leek. En dus zitten we nu met een man of tien in het restaurant tegen de col de pommes de terre aan te kijken.

Achteraf gezien was ook deze laatste dag in Annecy een prachtige fietsdag en was het helemaal niet nodig geweest om voortijdig naar Nederland te vertrekken. Tja, zo gaat dat met verwachtingen. Ook Pierre du paulusmá zit er wel eens naast.

Verwacht van alles van het weer bij Annecy

Maar eerlijk gezegd is een dagje niet fietsen ook nog wel even lekker. En het opent een hoop perspectieven voor het ontplooien van andere activiteiten. Bijna hadden we als toeschouwer bij de Dauphiné op de Madeleine gestaan. Uiteindelijk won toch de medium doorbakken steak in Annecy.

Want zeg nou zelf: Een betere smoes om in Annecy op een zonnig terras te kunnen gaan zitten in plaats van op je zadel, kun je toch bijna niet krijgen! Beter een medium biefstuk op je bord, dan een rauwe biefstuk in je broek!

Vooraf had ik hele andere verwachtingen bij deze laatste dag. Het beklimmen van de Madeleine had de climax van de fietsvakantie moeten worden. Maar juist uit het onverwachte bleken hele leuke dingen te komen.

En daarom sluit ik nu af met een filmpje van de afgelopen fietsdagen. Die had je vast niet verwacht!