De wielerwals

Plaatsingsdatum: Jun 03, 2018 3:9:14 PM

Als je samen in de bergen gaat fietsen zoals wij binnenkort gaan doen, dan moet je natuurlijk wel een beetje goed samen met je fiets door de bocht kunnen. Want het is vragen om problemen als je elkaar niet vertrouwt op de momenten waar het er om gaat. En in de bergen hebben we geen zin in breuken tussen mens en fiets.

Grinta vond het daarom wel tijd voor wat relatietherapie. Tijd voor dansles! Jan Dupon (staat vanaf nu ook bekend als de wielerwalscoach) wordt ingeschakeld om te voorkomen dat we zometeen alleen maar op onze tenen trappen.

De wielerwalscoach heeft een mooi pakketje aan oefeningen samengesteld om aan ons te leren hoe we moeten leiden, zodat we straks wat minder hoeven te lijden. We beginnen simpel met een levende slalom. Lijndansen op de vierkante millimeter, want als je je niet goed aan de stappen houdt, dan veeg je een ander danskoppel van de vloer. En dat wil je natuurlijk niet op je geweten hebben. Met de tong tussen de lippen zwieren we tussen de dansers door, terwijl de coach kritisch toekijkt.

Blijkbaar kunnen de skills nog wel wat bijgeschuurd worden, want we gaan al snel verder met de noodrem. Gaat alles fout en is er geen muziek meer tussen fietser en fiets, dan kun je nog maar één ding doen, en dat is zo snel mogelijk stoppen. De grote truc is om ongeremd te remmen. Verplaats je gewicht naar achteren, rem zo hard je kunt en vertrouw op je fiets, zodat je niet ongewild een flikflak doet.

Maar het leukste onderdeel blijft toch het betere gooi en smijtwerk in de categorie ga ervoor en knal 'm er door. Gooi je fiets de bocht in en vang 'm weer vooral op als je eruit komt, want je wilt er natuurlijk geen breakdance van maken. Als je het goed doet, dan spatten de vonken er vanaf, wat een spektakel.

Als afsluiter van de dansles is er nog een kwartiertje tijd voor vrije expressie. Doe gewoon lekker wat in je opkomt. De beste manier om even je danskunsten tentoon te spreiden.

Deze training was precies de opfrisser die even nodig was. Klaar om soepel over de bergweggetjes te zwieren!