Training 9: Weer fietsen

Plaatsingsdatum: Feb 14, 2015 7:10:48 PM

De lucht is donkergrijs en we zitten weer allemaal klaar op de fiets. Een training van een kleine twee uur staat op het programma. Op hoog tempo rijden we warm. Niet al te zwaar, gewoon lekker. De tocht van vandaag wordt straks wel zwaar genoeg met wat Klaas allemaal voor ons in petto heeft.

Na 10 minuten komt de eerste klim al in zicht. Hup, vol aanvallen die heuvel! Het kan tenslotte beter nu pijn doen, dan straks op de berg. Op volle snelheid beginnen we. Goh, wat is die klim grillig zeg, hij wordt steiler, en steiler, en steiler en dan is er ineens weer een vlak stuk. En hoe hoger we komen, hoe benauwder het wordt. Dat belooft niet veel goeds, zouden we het wel droog houden? In de verte hoor ik een liedje galmen. Dat helpt wel mee op de steile stukken. Op de maat klim ik naar boven.

Zo, Tijd om even van het uitzicht te genieten. Tsjonge, het is hier mistig! Nou ja, gelukkig kunnen we nu even uitrusten. Staand uiteraard, want ook het achterwerk verdient z'n rust. Best spannend om te doen trouwens, zo'n staande afdaling.

Door de mist doemt de volgende berg op. Zo, nog een stuk steiler dan de vorige. Langzaam en met krakende knieën klunen we naar boven. En zie ik dat nu goed? Het begint te sneeuwen! 't lijkt wel zwart.. Met de plassen onder ons, fietsen we naar de top.

Het laatste stuk hebben we wind mee. Zonder veel moeite stoppen we weer op dezelfde plek als waar we zijn begonnen.

Best leuk toch, zo'n spinningtraining?