Fietsbellen

Plaatsingsdatum: Mar 08, 2015 8:59:36 PM

Fietsen is wel een bijzondere hobby. Als je op de de fiets stapt voor een ritje, dan ben je ook echt 'even weg'. Dingen die door je hoofd spoken verdwijnen naar de achtergrond en maken plaats voor zonnige gedachten (en zwarte sneeuw, maar daar vertel ik een andere keer wel over). Die gedachten hangen trouwens bij mij persoonlijk wel weer een beetje van het weer af, want als je in de stromende regen tegen de wind in fietst, dan krijg ik die zonnige gedachten nog niet altijd. Maar ik denk dat dat voornamelijk toch nog wat oefening is. Net als dat je na een uurtje yoga nog geen zenmeester bent, kost het bereiken van dit soort mentale staten ook bij het fietsen de nodige tijd.

Maar goed, ik dwaal af. Geestelijk kun je dus even 'echt even weg' zijn op de fiets, maar fysiek ben je dat natuurlijk ook. Afgelopen zaterdag hadden we een rit van zo'n dikke 80 kilometer op het programma, en dan ben je toch ook echt fysiek wel even 'weg'.

Dat zorgt in sommige gevallen soms voor wat logistieke problemen, maar hee, we leven in 2015 en de techniek staat voor niks. Tegenwoordig zijn we altijd online en overal bereikbaar. De global village is zo groot nog niet. Problemen aan het thuisfront kunnen dus inmiddels in de kiem gesmoord worden met behulp van een draagbare red phone. Alleen blijft het altijd maar hopen dat ie niet overgaat, want als de red phone overgaat, dan weet je dat er grote problemen zijn! Gelukkig gebeurt dat dan ook bijna nooit.

Strak in het gelid zoeft de groep door het bos. Maar dan begint er achterin de ploeg wat te piepen. De red phone gaat over! Het peloton komt piepend en krakend tot stilstand en snel wordt de telefoon opgenomen. Koortsachtig overleg vindt plaats. Grote problemen.. Kordaat management is nodig. Gelukkig is na een minuut of vijf de crisis al bezworen.

Het konijn heeft nog steeds honger. Maar vanmiddag gaan we voer halen, hoor!