Training 3

Plaatsingsdatum: Feb 14, 2015 7:3:2 PM

'Harder! Harder! Kom op, doorfietsen!'

Stevig aangespoord door de trainer zoeven we met 40 kilometer per uur over het asfalt. Wiel aan wiel, want hoe minder wind je vangt, hoe makkelijker het gaat. De tweede serie sprints is zojuist begonnen. Steeds even een korte sprint van zo'n 30 seconden, en daarna weer ongeveer een minuutje uitrusten.

Eerder deze ochtend hebben we allemaal een nieuwe helm ontvangen van onze materiaalsponsor Hiemstra fietsen. Een hele mooie matzwarte Giro die perfect past bij onze blauw met zwarte fietskleding. En zoals je weet: nieuw materiaal moet uiteraard even goed getest worden. Rienk heeft zich aangeboden om de test te gaan doen. Het moment is daar: Rienk heeft een mooie boom uitgezocht en begint de test door eerst tegen het achterwiel van Ruben aan te rijden. Vervolgens slingert hij met een doffe klap vol tegen de Friese woudreus aan. Test geslaagd en de helm is goedgekeurd, want Rienk heeft helemaal niets! De boom is ook met de schrik vrijgekomen, maar bij de racefiets moet het stuur even rechtgezet worden.

Gelukkig hebben we alles echt perfect voor elkaar met de fietsgroep. De crash is nog niet een halve minuut geleden gebeurd, of 'tuut tuut', de fietswacht (http://www.defietswacht.com/) staat al met zijn bus te wachten. Dat is wel verrekt snelle service zeg, hoe doet ie dat?! En ik maar denken dat die 24-uurs service van webshops al snel is.

Maar goed, even alle gekheid op een stokje: Rienk heeft vandaag een rare klapper gemaakt en gelukkig dragen we allemaal een goede helm. Dit is echt zo belangrijk! Fietsen is een leuke hobby en dat moeten we vooral zo houden. In het verleden hebben we ongelukken meegemaakt die mensen niet zouden hebben overleefd zonder helm. Dus medefietsers die ook dit stukje lezen: Draag alsjeblieft altijd een helm als je gaat fietsen. Doe je het niet voor jezelf, doe het dan in elk geval voor je familie.