Training 15: Over bruggen

Plaatsingsdatum: Feb 14, 2015 7:24:35 PM

Nederland is een waterland, en daarmee een expert in het neerplanten van bruggen. Je kent ze wel: dat zijn die dingen die altijd opengaan als het net even niet uit komt. Je hebt haast en ja hoor, de slagbomen gaan naar beneden. Eerst denk je nog: huh, brug open? Ik zie helemaal geen boot. En vervolgens dobbert er op z'n dooie gemak een licht gezette Duitser voorbij, met op het achterschip een rokende barbecue met bratwurst en een net iets te grote vlag. Vrolijk zwaaiend naar de 600 wachtende auto's uiteraard.

Bruggen dus. We zijn er inmiddels zelfs zo goed in, dat we soms ook een brug neerzetten op een plek waar niet eens water is. Gewoon, omdat het leuk is. Vandaag gaan we op excursie naar zo'n brug. We gaan namelijk naar fietsbrug 'de ring' (jaja, je leert nog wel eens wat van Wikipedia) over de A7.

Een mooie brug om te zien, als je er op de A7 met de auto onderdoor rijdt. Maar het woord 'fietsbrug' zegt het al, deze brug is bedoeld om overheen te fietsen. En omdat het zonde is als je het ding niet gebruikt waarvoor die bedoeld is, hebben we dat vandaag dan ook maar gedaan.

Vandaag is namelijk de laatste 'echte' training voordat we naar Frankrijk gaan om de Madeleine op te fietsen. We hoeven namelijk nog maar een dikke week te overbruggen en dan zitten we al in Frankrijk. Maar eerst nog één keer pijn lijden op de fietsbrug, voordat we echt de berg op gaan. Met als doel natuurlijk ervoor zorgen dat het beklimmen van de Madeleine, voor niemand een brug te ver wordt.

Zoals de trouwe lezer van deze website inmiddels bekend zal zijn, passeren ook deze week de termen 'grote blad' en 'zo snel mogelijk' weer regelmatig de revu. Alleen maar goed natuurlijk, want met grote halen en ook nog zo snel mogelijk ben je des te eerder klaar en heb je nog alle tijd om ook even lekker een rondje uit te fietsen.

Maar wat vooral mooi is aan deze laatste 'echte' training, is de symboliek die de fietsbrug weergeeft. Het fietsen slaat namelijk een brug tussen mensen. Niet alleen zoals vandaag tijdens de training, waar jong en oud spontaan met ons mee gaat doen, maar vooral binnen onze fietsgroep. Het fietsen heeft als een bindmiddel, van een groepje totaal verschillende mensen, een hechte vriendengroep gemaakt. En dat is het mooiste aan de clinic.