Potpourri

Plaatsingsdatum: Dec 06, 2018 9:47:34 PM

Het is hier wel een beetje stil de laatste tijd, he. Maar er valt eigenlijk ook niet zoveel te fietspraten op het moment.

Okee, we hebben onlangs een mooie atbtocht gedaan in de buurt van Oudemirdum. Voor de Scrabble liefhebbers: De Gaasterlandse bostoertocht. Ik weet eigenlijk niet helemaal zeker of dat wel op het scrabblebord past, maar het is in elk geval een super toffe tocht om even weer te wennen aan de atb. Want het zijn mooie bospaadjes, maar het is allemaal niet al te technisch, dus de kans dat je jezelf om een boom heen krult is niet zo heel groot. En het geeft wel het echte atb gevoel, zeker als je net van de racefiets afkomt.

De Gaasterlandse bostoertocht is trouwens een prima naam voor deze tocht. Want ze gebruiken letterlijk elke centimeter bos die in Zuid-west Friesland te vinden is. En ook al fiets je het Ijsselmeer in als je bij de bocht niet op tijd in de remmen knijpt, als je niet beter weet, bestaat dat hele meer niet eens. In de route weten ze zelfs nog stops voor soep, krentenbollen en sportdrank te proppen, en dat voor nog geen 5 euro in de spaarpot van de organiserende schaatsvereniging. Kijk wel even uit voor plotseling overstekende graafmachines, want die grote felgele dingen zijn zo goed als onzichtbaar als je erachter fietst.

Oh, en FTC Smallingerland organiseerde een lezing door Rob Harmeling. Rob Harmeling is een vat vol anekdotes over wat hij allemaal heeft meegemaakt als profrenner. Van diesel halen op een racefiets door een korenveld, tot vloekend achter een schaatser aanfietsen in Zuid-Afrika, hij heeft het allemaal gezien. En dat staat natuurlijk garant voor een avond aan mooie verhalen. Officieel is dit allemaal gegoten in een motivational speech over hoe je het beste uit jezelf kan halen, maar die motivational speech is eigenlijk vooral een mooie kapstop om al deze prachtige verhalen uit te storten over een publiek wat aan zijn lippen hangt. En dit allemaal gegarneerd met een overvloed aan brandnetelkaasblokjes, zorgt dat je weer een prachtige fietsavond in de annalen kunt bijschrijven.

Rob Harmeling vertelt

Zoals je ziet, niet veel te fietspraten de laatste tijd. Daarom om de fietshonger toch een beetje te stillen, nog een nieuw filmpje van het Grinta d'Italia Stelvio avontuur van afgelopen juni.