Training 2

Plaatsingsdatum: Feb 14, 2015 6:51:17 PM

Onder het genot van een waterig zonnetje en vrolijk kwetterende fietserkes, flierefluiten we het Grinse achterlan in. De wind is goed, en het zin ook. Tijd voor een duurtraining van een kleine drie uur. Lekker licht fietsen en zo nu en dan een verrassing van de trainer.

Al snel zien we de eerste felgekleurde rennertjes voorzichtig ontluiken boven het asfalt. Het goede weer lokt al wat meer renners het lycra in.

Hier en daar doen we even een verrassingsversnelling, om het goede gevoel in de benen te krijgen en natuurlijk om het ontzettend lekkere stuk oranjekoek te verdienen dat we achteraf van Rienk kregen. (Waarom heet dat eigenlijk ORANJEkoek.. Nouja, zal wel net zoiets zijn als koninginnesoep..)

Ho, even een blaffend mormeltje ontwijken die plotseling uit de bosjes springt. Het weer zorgt waarschijnlijk voor het loskomen van wat onvermoede jachtinstincten in het beestje. Lef heeft ie in elk geval wel. Als het beestje erachter komt dat er nog meer van die blauwe fietserkes verstopt zitten achter de voorste twee, kiest ie toch maar het hazenpad. Verstandige beslissing.

Wat verderop vliegen de ganzen vliegen statig over ons heen. Net als ons in een strakke formatie. Misschien zijn ze ook wel in training voor een berg.

Door naar Burum, waar de de luistervinkjes (http://nl.wikipedia.org/wiki/Satellietgrondstation_NSO) rustig en stoicijns in de wei staan. Ze lijken ons vreemd genoeg niet op te merken. Waarschijnlijk hebben ze het te druk met het zoeken naar oorwurmen.

Even verderop zien we de paarden in de wei, schapen voor het hek en stront op de weg. Jammer genoeg zag niet iedereen in de groep dat laatste..

Maar goed, de voortekenen zijn in elk geval meer dan duidelijk. De schaatsen kunnen definitief in het vet, want de lente komt eraan!