Training 3: Windterspelen

Plaatsingsdatum: Feb 14, 2015 9:19:21 PM

15 feb 2014

'Dit was het nieuws van 15 februari. En dan nu door naar het weerbericht. Het waait vandaag hard. In de loop van de ochtend is er een zuidwesterstorm, met in de kustprovincies windstoten tot 110 kilometer per uur. De temperatuur is zo'n 8 graden. Fijne dag!'

Laat ik het voor de duidelijkheid even herhalen: het is dus 15 februari. Er zijn landen waar het dan normaal gesproken winter is. Niet dat je mij hoort klagen hoor. Ijs zie ik zelf het liefst in mijn cola, samen met een citroen en een stamper. En als ik sneeuw zie, dan bel ik zo snel mogelijk de storingslijn van UPC. Hier in Nederland doen we qua weer gewoon lekker mee met de Winterspelen in Sochi, waar onze schaatsers in de korte broek een kokosnoot uit de palmboom naast de ijsbaan wegtikken.

Enniewee, zuidwesterstorm dus. 't klinkt inderdaad wel of er buiten een briesje staat, eigenlijk. Doembeelden van fietsers die ondersteboven door het weiland geblazen worden, schieten even door mijn hoofd. Stormachtig overleg via de whazzzap. Wat gaan we doen, afblazen? Internetpagina's en apps worden erbij getrokken. Hmmm.. 110 kilometer per uur, dat is nog wel te doen toch? Oooh, de KNMI zegt code geel. valt allemaal zat mee. Gaan met die windvaan!

Scheef tegen de wind in hangend laveren we over het fietspad. Het concept 'waaier' hoeven we aan niemand uit te leggen, dat doet de wind wel voor ons. De rukwinden die tussen de huizen door komen zijn af en toe wat verraderlijk, de fiets schuift nog net niet een stukje op. Maar verder is het weer super, 't lijkt haast wel lente! Het verschil met vorig jaar rond deze tijd is gigantisch. Waar we toen de ijsbloemen van de fietsbril moesten krabben, vraag je je nu af of je toch de fles met factor 20 niet had moeten opzoeken.

Het oefenen met het repareren van een buitenband, was de vorige keer nog niet helemaal lekker ingeslepen. Daarom doen we dat vandaag nog een keer. En vooruit, zodat het nu ook echt goed blijft hangen, doen we er direct nog eentje van het huis achteraan.

Na 70 kilometer komen we met z'n allen moe, voldaan en lekker uitgewaaid weer aan op de thuisbasis. Mooi man, dat windterspelen!

Filmpje! (Kun je dus op klikken)