Training 6: Wie wint-er-weer

Plaatsingsdatum: Feb 14, 2015 8:12:58 PM

Wie wint-er-weer

2 uur voor de race. De teammanager van F1-en-dan-nog-iets-team The Sportsclub, kijkt vertwijfeld naar de lucht. 'Hmmmm... Regenbanden of slicks...'. De weersatelliet, klimaatmodellen, doppler radar, glazen bol, de kippen van Klaas en het eksteroog worden er bij gehaald. 'Hmmm... Regenbanden of slicks... Ah, fuck it. We gaan binnen F1etsen.'

De rode lichten springen uit. Met spinnende wielen vertrekken we min of meer van de startlijn. The race is on! Het ziet er naar uit dat de race een slijtageslag gaat worden. Met meerdere sprints en heftige remacties wordt dit een zeer zware race voor mens en machine.

We zijn nog maar net onderweg als de eerste gevechten uitbreken op de baan. Een race om wie het eerst bij het eind van het nummer is! Iedereen trekt een volle sprint aan, de toeren schieten naar hun maximum! Op de helft van het nummer is nog niet te zeggen wie er gaat winnen. Het gaat er om spannen, het scheelt nog niet eens een wiel tussen de koplopers ennn... Het nummer wint, met minuten voorsprong.

De race wordt geneutraliseerd. Terwijl buiten het circuit langzaam opdroogt is het binnen tijd voor een pitstop. Vele F1etsen komen binnen voor een snelle bidonwissel. Maar Martin let even niet op en maakt een stuurfout. Bam! De onderdelen vliegen in het rond en de bidon van de F1ets van Martin slipt als een ongeleid projectiel over de baan. Anderen knallen vol over de bidon heen en nog meer bidons gaan hun eigen weg. De chaos is compleet. Gelukkig zitten we al in een neutralisatie. Rienk ziet kans om zonder slippartijen op het natte en glibberige circuit zijn F1ets tot stilstand te brengen en ruimt de bidons op.

Na de neutralisatie breekt de race helemaal open. Het begint duidelijk te worden. Iedereen wil winnen en niemand geeft ook maar een strobreed toe. Er wordt gestreden op en om de vierkante millimeter! Maar het einde van de race nadert, de F1etsen en hun coureurs beginnen af te zien. Nog even gefocust blijven, de finish is in zicht!

Het zwart-wit geblokt valt. 22 man en vrouw komen na een dikke anderhalf uur zo goed als gelijktijdig over de streep. Hoe is het mogelijk: een fotofinish.

De baancommissarissen zullen er een harde kluif aan hebben om vandaag te bepalen wie deze race wint.

Maar ach, wat maakt het eigenlijk ook uit. Meedoen is belangrijker dan winnen.

Toch?