de eerste keer mee en direct al nummer twee

Plaatsingsdatum: Aug 18, 2016 7:43:37 PM

Daar sta je dan. Voor de eerste keer mee met Grinta. Weinig ervaring met het rijden in een groep en je weet nu al dat deze racefietsers over het algemeen geen schijterds zijn. Op die dunne bandjes met een noodgang de bocht om.. Wiel aan wiel over smalle paadjes.. Met ware doodsverachting de berg af.. De meeste mensen verklaren ons voor gek!

Ik kan het me dan ook prima voorstellen dat je wat druk voelt. Ga je ze een poepie laten ruiken? Of niet. Het blijft toch een groep min of meer onbekende mensen en je weet niet precies hoe ze op je zullen reageren. Maar je zit gewoon net niet lekker op de fiets zo. In het begin denk je dat je het wel aankunt, maar je merkt al snel dat het net wat te hoog gegrepen is. En de groep lijkt zich er maar niks van aan te trekken..

Lang zit je dan ook te twijfelen of je het wel zal aangeven bij de groep. Maar op een gegeven moment is het geen keus meer. JE! MOET! het nu gewoon zeggen.

Gelukkig stoppen ze snel en biedt een struikje (en wat gras?) uitkomst. Wat een opluchting. Nee, racefietsers zijn normaal geen schijterds. Maar soms..

Disclaimer: Excuus voor de tweede mail op rij onderbroekenlol. Maar dit was zo grappig en uniek dat ik dit toch even met jullie moest delen.