Laad een route in je Garmin via je telefoon (pc/laptop niet nodig)

Plaatsingsdatum: Feb 09, 2018 8:12:21 PM

Garmin heeft onlangs in het geniep een functie toegevoegd aan de Garmin Connect app, waar ikzelf letterlijk al jaren op wacht. Sinds kort is het namelijk mogelijk om routes vanaf je telefoon te uploaden naar je Garmin toestel (als deze Bluetooth ondersteuning heeft).

Omdat deze functie een tikkie verstopt zit, ik onlangs vragen kreeg hoe dat werkt en ik denk dat wel weer mensen baat bij deze functie hebben, hierbij een kleine uitleg hoe het werkt.

Voorbereiding. Zorg dat de app Garmin Connect app op je telefoon is geïnstalleerd en dat je Fietscomputer verbonden is met je telefoon.

Stap 1. Zoek een plek waar je een gpx bestand kunt vinden. Dit kan een bestand lokaal op je toestel zijn, maar ook een website waar je een gpx bestand kunt downloaden. Klik het bestand aan.

Stap 2. iOS: de telefoon vraagt of het bestand geopend mag worden in Garmin Connect. Druk op 'Open met connect'.

Android: Je telefoon downloadt het GPX bestand. Als het bestand binnen is, klik dan het bestand aan. De telefoon vraagt of het bestand geopend mag worden in Garmin Connect. Druk op 'Open met Connect'.

Stap 3. Garmin Connect opent met een scherm waar je een koerstype kunt kiezen. Kies het juiste koerstype.

Stap 4. Garmin Connect toont een kaart van de route. Druk op Ok. De route wordt nu opgeslagen in Garmin Connect. Je bent er nu bijna.

Stap 5. Zorg dat je Fietscomputer is ingeschakeld en verbonden met je telefoon. Druk nu op het telefoon symbooltje met het pijltje rechtsboven in het scherm.

Een selectie scherm wordt getoond waar als het goed is de naam van je Fietscomputer staat.

Stap 6. Selecteer je Fietscomputer in de lijst. Als alles goed gaat, wordt nu de route in je Fietscomputer gezet. De route kun je nu vinden op de gebruikelijke plaats in het koersen/courses menu en is startklaar om gefietst te worden.