Siepercompensatie

Plaatsingsdatum: Feb 25, 2017 9:25:41 PM

Ik had de griep. Een dikke week liep ik als een halve zombie een beetje rond te ijlen. Niet zo heel prettig, al vonden de mensen om mij heen de bijbehorende special effects wel cool, geloof ik. Mijn normaal zo zoetgevooisde stemgeluid had namelijk de klank van een humeurige gorilla die op twee pakjes Javaanse Jongens per dag zit en het tweede pakje niet kan vinden.

Maar ach, dat maakt verder niet zoveel uit. Op de fiets kun je tenslotte beter de benen laten spreken dan een humeurige gorilla. Alleen komt daar de tweede bijwerking van zo'n griepje de hoek omkijken: elke beweging is er eentje teveel. Dus het is me gelukt om vorige week, zonder enige moeite (goeie duurconditie), languit op de bank een heel seizoen The Blacklist PLUS een heel seizoen Black Sails er doorheen te jassen.

Hele prestatie, niet? Griep plus Netflix? Topcombi. Griep plus fietsconditie? Minder.. De griep is zo'n beetje weer weg, maar de benen voelen als rubber elastiekjes momenteel. Ze hebben het wel altijd over rust is belangrijk en supercompensatie enzo, maar qua fietsconditie kunnen we nu dus echt wel weer opnieuw beginnen. Dat kost wel weer een paar weken..

Dus als je binnenkort iemand in Grinta kleding al rochelend, twintig meter achter een gezellig keuvelend fietsgroepje aan ziet harken.. dat ben ik waarschijnlijk.

Een zetje wordt op prijs gesteld.