De weide wereld

Plaatsingsdatum: Feb 15, 2015 1:44:45 PM

Jullie kennen die Jeugdjournaal filmpjes ook wel, toch? Die waarin koeien na een lange, koude winter weer uit de stal mogen om gezonde portie frisse lentelucht op te snuiven in de wei. Springend en hollend sjezen ze naar buiten uit de bedorven stallucht om zich te goed te doen aan vers gras en prille madeliefjes. Er stuitert gewoon zeshonderd kilo pure blijdschap voorbij.

Nou, dat gevoel heb ik dus ook. Na weken slecht weer, waarbij er vorige week zelfs een gletsjer op de weg groeide, kan ik nu niet wachten om weer eens met de racefiets op de weg te kunnen. Eindelijk is het zo ver, we kunnen naar buiten om van de zachte voorjaarszon te genieten en de longen weer op te laden met verse buitenlucht.

Vrolijk dartelend vertrek ik dan ook vanuit de schuur op weg naar ons verzamelpunt, waar de rest van de kudde ook staat te popelen om op pad te mogen. 14 man en vrouw staan er klaar voor en zijn bijna niet in bedwang te houden.

Zestig kilometer zuurstof hebben we voor de boeg, en we genieten allemaal met volle teugen. Geen gescheur vandaag, gewoon een rondje lekker fietsen om er weer in te komen na de winter. Iedereen zit zo te zien lekker in z'n vel. Zo lang we de wind niet vol van voren hebben, wordt er wat over koetjes en kalfjes gepraat en de kilometers zoeven voorbij.

Voor we het door hebben staan we alweer in Drachten. Dit was een super start van het nieuwe fietsseizoen! Klaas Nijboer, onze bandenplakkende, (laag)vliegende reporter heeft een item van onze vrijlating gemaakt. Om het Jeugdjournaal de loef af te steken, kun je die hier natuurlijk al bekijken!